Telefooncentrale in de cloud

Bij IP-telefonie, Voice over IP of VOIP wordt het internet of een ander IP-netwerk gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op datanetwerken en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Maw, er is nog slechts één infrastructuur nodig. 

Z
Een voordeel is dat een intern bedrijfstelefoonnummer gekoppeld kan worden aan een IP-adres, waardoor een telewerker ook thuis via zijn interne telefoonnummer bereikbaar is. Voorheen kon dat alleen door het nummer door te schakelen naar het huisadres, wat kosten met zich meebrengt.
Z
Kantooromgevingen kunnen volstaan met minder bekabeling doordat de computer en de telefoon op één poort aangesloten kunnen worden.
Z
Bedrijven met meerdere vestigingen kunnen met VOIP-telefonie optimaal gebruikmaken van vaste verbindingen tussen locaties door dezelfde bandbreedte voor voiceverkeer en dataverkeer te gebruiken. Ook dit levert een kostenvoordeel op.
Z
Binnen bedrijven zijn toestellen eenvoudig te verplaatsen, zonder dat dit invloed heeft op het telefoonnummer of het functioneren van het toestel.
Z

Ook te installeren op kleine schaal

Irisoft Solutions kan de VOIP-centrale voor u configureren en beheren.
Uiteraard kunnen wij ook de hardware voor VOIP leveren.